Bad Bentheim en omgeving

Bad Bentheim.

 

Klik hier om naar de site van het kasteel te gaan.

 

 

 

Bad Bentheim,

is een bekend Duits Kurort waar u kunt genieten van een bijzonder uitzicht op de uitlopers van het Teutoburger Wald gebergte. Centraal in dit dorp staat het eeuwenoude kasteel dat u zeker niet kunt missen en waaraan een bezoek de moeite meer dan waard is. Zelfs leden van ons koningshuis hebben hier vroeger veel vertoeft en hun vrije tijd doorgebracht. Klik op bovenstaande foto om doorgelinkt te worden naar de homepage van dit kasteel.

Door de ontdekking van zwavelbronnen heeft Bentheim toentertijd een zogenaamd Heilbad status gekregen. Vandaar de naam Bad Bentheim.

Het Bentheimer Wald is een groot natuurgebied waar u kunt genieten van een heerlijke wandelingen.

Bad Bentheim is beroemd vanwege de winning van zandsteen. Zo is het paleis op de Dam en de voet van het vrijheidsbeeld opgetrokken uit deze Bentheimer zandsteen.

Op enkele kilometers afstand van Bad Bentheim vindt u leuke plaatsen als Nordhorn en Munster waar u heerlijk kunt shoppen en bezienwaardigheden bezoeken. In Ochtrup vindt u een Factory Outlet Center met de bekende merken tegen aantrekkelijke prijzen. Net over de grens in Nederland heeft u voldoende mogelijkheden om te fietsen in het mooie Twenste land en authentieke plaatsen te bezoeken zoals Ootmarsum. Kortom, volop vertier en ontspanning in Bad Bentheim en omgeving.

 

 

Copyright © All Rights Reserved